Parmesanpaj med valnötter

parmesanpaj

En paj så god så man blir tokig!

PAJDEG

2 1/2 dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

1/2 dl vita sesamfrön

1 msk fiberhusk

1/2 tsk salt

50 gram smör

1 ägg

FYLLNING

4 ägg

2 dl creme fraiche

200 g riven parmesanost

4 soltorkade tomater

1 dl grovhackade valnötter

1/2 knippe gräslök

1/2 tsk salt

1 tsk paprikapulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sesamfrön, fiberhusk, kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke. Tillsätt smör, ägg och salt. Rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Förgrädda skalet i 8-10 minuter. Vispa ihop ägg och creme fraiche. Tillsätt paprikapulver, salt och ost. Hacka de soltorkade tomaterna. Häll blandningen i pajskalet och grädda pajen i ca 40 minuter eller tills fyllningen stelnat. Förbered dig på att snart få sätta tänderna i något riktigt ljuvligt. Hacka under tiden gräslöken, som du sedan strör över den lätt avsvalnade pajen tillsammans med valnötterna. Servera förslagsvis med ett glas vin, gott sällskap och en sallad dressad med citronolivolja.

Tips: Byt ut gräslöken mot färsk basilika

Annonser

4 thoughts on “Parmesanpaj med valnötter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s