Najnis smarriga kyckling

bild (21)

En av mina favoriträtter! Den rökiga smaken fixar du med liquid smoke på flaska. Finns i välsorterade mataffärer.

INGREDIENSER 4 personer

Ca 900 g färska kycklinglår

2 tsk liquid smoke

2 tsk salt

3 tsk starkt paprikapulver

4 msk olivolja

1 broccolistånd

1/2 blomkålshuvud

1 liten squash

1 rödlök

1 röd paprika

1 dl svarta oliver (helst kalamata, för de är så djävulskt goda)

Tillbehör

4 dl rysk youghurt

1 vitlöksklyfta

fetaost i valfri mängd

1 msk olivolja med citronsmak

1 tsk timjan

Och så här gör man

Blanda hälften av olivoljan med liquid smoke i en skål. Lägg i kycklinglåren och rör runt. Häll i en tsk salt och paprikapulver och rör runt lite till.

Olja en långpanna och lägg i kycklingen. Skär grönsakerna i ganska stora bitar, så blir det en sådan där härlig, rustik och lantlig känsla över rätten. Blanda grönsakerna med resten av oljan och saltet i en bunke. Lägg grönsakerna runt kyckligen. Släng på oliverna (passa på att stoppa några av dem i munnen om du är mycket hungrig, för nu dröjer det ett tag tills härligheten är färdig).

Ugnsbaka i 45 minuter i 225 grader.

Gör fetaoströran under tiden:

Finhacka osten och rör ihop den i en skål med youghurt, timjan och citronolivolja.
röra

Sedan är det bara att njuta. Smaklig spis!

Tips: Hittar du inte liquid smoke kan du använda rökt paprikapulver istället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s