Avokadosallad med sting

avokadosalladI dag är det måndag. Regnet piskar mot fönsterrutan i Najnis kök. En anledning så god som någon att pigga upp sig med denna avokadosallad – en explosion av färger och smaker! Granatäpplets beska sötsyrlighet leker snällt med avokadons mildhet och chilins hetta. A match made in heaven, enligt Najni. Perfekt som tillbehör till fisk, kött eller kyckling.

 

 

 

INGREDIENSER    4 personer

2 avokados

1/2 dl granatäpplekärnor

1 limeklyfta

färsk chilifrukt i valfri mängd

1 salladslök

1 krm salt

1 tsk olivolja

Och så här gör man

Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur fruktköttet med en stor sked och skär bitarna i skivor. Hacka salladslöken och chilin.  Varva avokado, granatäpplekärnor, salt, salladslök, chili och olivolja på ett fat. Pressa över limejuice och ÄT!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s