Nudlar med kantarellsås

kantarell

Det är kantarelltider, hörrni! Och är det något som får det att vattnas i munnen på Najni, så är det kantareller … Ibland måste man bara ha pasta med sås på skogens guld, och inte behöver man avstå från sådana läckerheter bara för att man äter en kolhydratreducerad kost, inte. I det här receptet använde jag shiratakinudlar. Finns att köpa på nätet och i välsorterade hälsokostaffärer. Man kan även använda sjögräsnudlar eller mungbönsnudlar eller liknande.

INGREDIENSER     4 personer

800 gram shiratakinudlar

600 gram färska kantareller

5 dl vispgrädde

0,5 dl Philadelphiaost eller mascarpone

valfri mängd riven västerbottenost

1 knippe bladpersilja

1 paket bacon

0,5 finhackad röd paprika

timjan

peppar

2 tsk soja

2 tsk fransk senap

en skvätt vitt vin

2 tsk citronsaft

Så här gör man

Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Torka ur stekpannan och stek kantarellerna tills de vätskat av sig. brukar ta ca 5 minuter. Bränner de fast kan man tillsätta en liten klick smör efter en stund. Häll i vispgrädde, vin, senap, soja och kryddor. Låt såsen gosa ihop sig på svag värme i ca 15 minuter. Tillsätt sedan Philadelphiaost eller mascarpone och rör runt. Smaka av med citronsaft och finhackad persilja. Spara lite till garnering. Salt brukar inte behövas eftersom det blir tillräckligt salt av baconet och sojan. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet.

Sesådärja – nu är det bara att lägga upp på tallrikar, strö över osten, hackat bacon, paprika och persilja. Och visst vore det smaskens med ett glas vin därtill?

Annonser

2 thoughts on “Nudlar med kantarellsås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s