Laxmousse med räkor

bild (23)

Vissa dagar måste man bara ha laxmousse! Senast en sådan laxmoussedag infann sig var när vi firade min mammas 70-årsdag nyligen. Laxmoussen serverades till förrätt och sköljdes ner med ett glas Cava. Succé! Men denna förföriskt läckra anrättning passar precis lika bra som lyxig ensamlunch en regnig onsdag, när man behöver påminnas om det goda här i livet.

INGREDIENSER    4 personer

400 g kallrökt lax

100 g rumsvarmt smör

1 dl creme fraiche

saften från 1 citronklyfta

några stänk worcestershiresås

2 msk hackad gräslök

svartpeppar

4 gräslöksstrån till dekoration

4 romansalladsblad

4 citronklyftor till dekoration

20 räkor

4 cocktailtomater

Gör så här:

Lägg smör, lax, creme fraiche, peppar, worcestershiresås, citronsaft och hackad gräslök i en matberedare med kniv. bild (25)Mixa till önskad konsistens. Skala räkorna. Lägg salladsbladen på 4 tallrikar. Forma moussen till ägg med två skedar, och lägg på salladsbladen. Klipp gräslöksstråna på mitten och lägg i kors på moussen. Garnera med räkor, cocktailtomat och citronklyftor.

Annonser

One thought on “Laxmousse med räkor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s