”Borde man inte rulla sig en bresaolarulle lite oftare?” tänkte Najni idag i sitt kök, och kom efter en tämligen kort stunds funderande fram till ett jakande svar. För er som inte vet vad bresaola är kan jag tala om att det är ett lufttorkat nötkött som skurits i tunna skivor. Som så mycket annan läcker mat har den sitt ursprung i Italien, där den i gamla tider sägs ha torkats i grottor i de alpina regionerna. Nåväl – ikväll blir det bresaolarulle med parmesan till fredagsmyset i Najnis kök. Rulla dig en bresaolarulle du med – du kommer inte att ångra dig 🙂 Rullarna passar perfekt som förrätt, mellanmål eller tapas.
INGREDIENSER 2 personer
6 skivor bresaola
en bit parmesanost
1 tsk rostade pinjenötter eller solrosfrön
1 msk majonnäs
olivolja
några färska basilikablad
4 cocktailtomater
2 tunna skivor paprika
Gör så här:
1. Lägg bresaolaskivorna på en stor skärbräda.
2. Klicka ut en majonnäsklick i mitten av varje skiva.
3. Hyvla med en osthyvel två små skivor parmesan på varje bresaolaskiva.
4. Rulla ihop till rullar, lägg upp på två tallrikar och dekorera med paprikaskivor, basilika, tomater och pinjenötter.
5. Avsluta med att ringla över lite olivolja och riva över lite extra parmesan.