Torsk i vin med örtiga grönsaker

bild (76)

Det är ju vår, sägs det. Därför tänkte jag att ett lite vårigt recept kunde vara på sin plats. Jag beslutade mig för att låta en torskfilé simma runt i lite vitt vin i ugnen. Det är ju alltid en bra idé. Några smörklickar, citronklyftor och finhackad persilja fick också vara med på simturen. Men tillbehören, då? Det blev stekta grönsaker, tillpiffade med favoritörten koriander och grovhackade valnötter. Och som grädden på moset ringlade jag mig lite citronolivolja över firren när den simmat klart i ugnen. Det enda som saknades var ett glas iskallt rosévin därtill, men man kan ju inte få allt… Hursomhelst – nu är det vår även i Najnis kök!

 

INGREDIENSER     3 personer

 

fisken

550 gram torskfilé

några citronklyftor

några smörklickar

några kvistar finhackad bladpersilja

1 dl torrt, vitt vin

salt

peppar

 

grönsakerna

1 squash

1 morot

1 schalottenlök

1 purjolök

2 vitlöksklyftor

1 finhackad chilifrukt

50 gram grovhackade valnötter

salt

peppar

några kvistar finhackad bladpersilja

några kvistar finhackad koriander

 

1 msk citronolivolja

 

Så här gör man:

1. Lägg torskfilén i en ugnsform. Häll över vinet. Lägg smörklickarna på fisken.

2. Peppra och strö över persiljan. Lägg citronklyftorna på fisken och täck formen med aluminiumfolie.

3. Baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Salta när du tagit ut fisken.

4. Skär grönsakerna i strimlor. Finhacka vitlöken. Fräs alltihop i olivolja i några minuter. Tillsätt örter, valnötter, salt och peppar.

5. Lägg upp torsk och grönsaker på tallrikar. Ringla över citronolivolja. Hugg in!

 

Design O

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s