Rostbiff med gorgonzolasås och ugnsbakade grönsaker

bild

Vet ni inte vad ni ska hitta på till lördagsmiddag ikväll, foodies? Laga Najnis rostbiff med gorgonzolasås, vetja, och era smaklökar kommer att slå små volter av förtjusning, vågar jag lova 😉 Trevlig helg!

 

INGREDIENSER     2 personer

 

4 små rostbiffskivor eller 2 stora

 

Grönsaker

0,5 purjolök

1 rödlök

0,5 bunt grön sparris

0,5 kålrot

raps- eller olivolja

0,5 tsk finhackad färsk rosmarin

 

Ädelostsås

2 dl creme fraiche

1 bit gorgonzola av valfri storlek (då smaken som bekant är som baken får man själv avgöra om man vill ha mycket eller lite gorgonzolasmak)

2 tsk fransk senap

1 riven vitlöksklyfta

peppar

salt

0,5 tsk soja

1 tsk finhackad färsk timjan

 

Och så här skrider man till verket:

1. Dela alla grönsaker i bitar. Sparrisen kan man dock låta vara hel.

2. Lägg grönsakerna i en långpanna och ringla över raps- eller olivolja. Salta och strö över rosmarin. In i ugnen på 200 grader, tills grönsakerna fått färg och blivit mjuka.

3. Vispa ihop alla ingredienser till såsen (utom timjan och salt) i en kastrull, och koka ihop på svag värme under omrörning. Låt det småputtra i ca 5 minuter. Rör ner timjan, och smaka av om det eventuellt behövs salt.

4. Stek rostbiffen i smör och olja. Salta och peppra.

5. Fördela allt på tallrikar och garnera med en timjankvist. Ett glas rödvin därtill, och succén är ett faktum 🙂

 

Design D

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s