Briepaj

hel paj

Hej på er, foodies! Hoppas helgen varit till belåtenhet så här långt. I går kväll rymde Najni från sitt kök och parkerade sig i Västra hamnen här i Malmö. Ty det var en sån där ljuvlig sommarkväll då man bara vill vara ute, dricka gott vin, äta god mat och se havet färgas blodrött av den nedgående solen. En läcker liten briepaj packades ner i kylväskan, och de goda nyheterna för er, foodies, är att jag här bjuder på receptet 😉 Packa picknickkorgen med briepaj ni med vetja. Ty den som bakar briepaj – den ångrar sig aldrig!

 

INGREDIENSER     4 personer

 

Deg

3,5 dl mandelmjöl

0,5 dl skalade sesamfrön

1 msk fiberhusk

0,5 tsk salt

50 g smör

1 ägg

 

Fyllning

200 g skivad brieost

1 skivad gul lök

1 hackad röd paprika

1 tsk torkad basilika

 

Äggstanning

4 ägg

2,5 dl vispgrädde

1 dl riven parmesanost

salt

2 krm cayennepeppar

0,5 tsk paprikapulver

1 tsk torkad basilika

ev lite svartpeppar

 

Gör så här:

1. Mixa ihop sesamfrön och mandelmjöl i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser till degen och kör tills det blir en fast deg.

2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och nagga bottnen med en gaffel. Ställ i kylen i ca en halvtimme.

3. Fräs löken och paprikan i några droppar olivolja i en stekpanna i några minuter. Det ska inte få färg – bara vätska av sig och bli lite mjukt. Strö över basilika.

4. Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 8 minuter.

5. Ta ut pajskalet och lägg i brieosten,paprikan och löken.

6. Vispa ihop äggstanningen och häll den över fyllningen i pajskalet.

7. Grädda din briepaj i ca 40 minuter på 175 grader, eller tills den stelnat och fått lite färg.

8. Packa picknickkorgen! En sallad och italiensk lufttorkad skinka blir smaskens till 🙂

 

solnedg

 

 

 

 

Annonser

3 thoughts on “Briepaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s