Mandelsmoothie

mandelsmoothie

Idag har Najni lagat sig den godaste smoothien hon smakat på år och dag, bara så ni vet 😉 En riktig lyxsmoothie, faktiskt. Känslan man vill åt i en smoothie är ju det där fluffiga, lena och krämiga – och på den tiden jag åt mer kolhydrater brukade banan vara en given ingrediens för att åstadkomma den rätta krämigheten. Vad kan man då ersätta banan med? En väl mogen avokado funkar utmärkt, eller så tar man mandelsmör, som i dagens recept. Den frestande mandelsmoothien blir en perfekt frukost, eller så slukar man den som mellanmål eller efterrätt. Ingefäran ger det där lilla extra stinget, och att ingefära är något av det nyttigaste man kan äta skadar ju inte heller. Jag använde stora, amerikanska blåbär till min mandelsmoothie. Vill man ha en mer lila färg tar man den lite mindre sortens blåbär istället. Smaklig spis, foodies!

 

INGREDIENSER    1 person

1,5 dl blåbär

1,5 dl kokosgrädde

1 msk mandelsmör

0,5 tsk vaniljextrakt

1 tsk finriven, färsk ingefära

3 droppar flytande stevia (kan uteslutas)

 

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienserna med en stavmixer tills allt är väl blandat.

2. Häll upp i ett piffigt glas och dekorera med blåbär.

3. Ta din smoothie och kryp upp i lämplig favoritmöbel, typ fåtölj, schäslong eller dylikt. Njut!

 

Design E (1)

 

 

 

 

4 tankar om “Mandelsmoothie

    • Tack snälla – roligt att du gillar mina recept! 🙂 Nej, jag har aldrig gjort mandelsmör själv, men har faktiskt funderat på att testa det. Blir det lyckat lägger jag ut receptet här på bloggen 🙂

      Gilla

Lämna en kommentar