Chiapudding med mandel och ingefära

chiapudding med mandel

Nej men se God morgon, alla foodies där ute! Kolla här vad jag ätit för smaskigt till frukost idag: just det – chiapudding med mandel och ingefära 🙂 Chiapudding går ju att variera i det oändliga, och Najni tröttnar aldrig på att experimentera fram nya, spännande smakkombinationer. Förra gången jag lade upp ett recept på chiapudding här på bloggen var det en hallon- och blåbärsvariant. Också mycket mumsigt. Det receptet hittar ni här. Eftersom jag råkar ha en burk mandelsmör och ett bit färsk ingefära i kylskåpet, åkte dessa ingredienser ner i dagens chiapudding. Experimentet blev synnerligen lyckat, och Najni tror bestämt att hon hittat ett nytt favoritrecept på chiapudding.

 

INGREDIENSER     1 person

 

2 dl kokosgrädde

1 msk mandelsmör

3 msk chiafrön

1-2 tsk riven, färsk ingefära

0,5 tsk vaniljextrakt

3 droppar stevia

0,5 krm salt

rivet skal av en halv ekologisk citron

2 tsk citronsaft

några skållade mandlar till dekoration

 

Gör så här:

1. Rör ihop alla ingredienserna i en skål.

2. Häll upp i en stor kopp eller ett stort glas och ställ in i kylen över natten. Rör om efter ca 20 minuter, annars lägger sig chiafröna på botten.

3. Dekorera med mandlarna på morgonen och hugg in på din läckra chiapudding.

 

Design I (1)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s