God söndagskväll, foodies! Ibland blir man ju bara så sugen på att baka kakor, och en av de bästa kakorna Najni vet är mazariner. Dessa härligt klassiska bakverk får mig att tänka på atmosfärrika tantfik med röda sammetsdraperier, marmorstatyer och silvriga små gräddkannor, typ. De här små läckerbitarna med hallon fick jag inspiration till från den underbara bloggen Bakasockerfritt. Här i Najnis kök serverades hallonmazarinerna som efterrätt till en trerätters brakmiddag, med ett litet glas sött Malvasiavin direktimporterat från Sicilien därtill. Ty Najni är ju som ni vet en riktig liten livsnjutare 😉 Men de passar lika bra att mumsa på i soffan till eftermiddagsfikat, eller precis närsomhelst, för den delen. Gå upp och nalla en från kakburken mitt i natten om ni inte kan sova, vetja. Eller ät en till frukost en regnig måndag när ni känner för att go lite crazy… Det är hur som helst nåt beroendeframkallande med den där härligt bitska bittermandelsmaken, som man får med hjälp av några droppar bittermandelarom. Lite rivet citronskal till det, och den perfekta smakkombinationen är ett faktum! Man borde helt enkelt äta mazariner lite oftare. Ty livet är alltför kort för att vara mazarinlöst, anser Najni.
INGREDIENSER 10 mazariner
Degen:
60 g smör
2,25 dl mandelmjöl
4,5 msk pofiber
3 msk sötströ
Fyllningen:
2 ägg
1 banan
1 dl mandelmjöl
3 msk sötströ
2 msk pofiber
2 msk kokosmjöl
6 droppar bittermandelarom
rivet skal av en ekologisk citron
1 tsk bakpulver
Topping:
mosade hallon
några droppar flytande stevia (eller 1,5 tsk sötströ)
vispad grädde
Och så här gör man:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa ihop alla ingredienser till degen i en matberedare och tryck ut i botten och kanter på mazarinformar av aluminium.
3. Förgrädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
4. Mixa alla ingredienser till fyllningen i matberedaren. Fördela i de förgräddade formarna. Grädda i ca 15 minuter.
5. När mazarinerna svalnat breder man på den mosade hallonröran och toppar med en gräddklick på varje mazarin.
fantastic!
GillaGilla
Thanks! 🙂
GillaGilla