Kardemummatryffel LCHF

bild (11)

GOD JUL PÅ ER ALLA, KÄRA LÄSARE!

Än är det inte för sent att göra julgodis. Nåja, det är det kanske snart, men Najnis julaftonsrecept på kardemummatryffel passar precis lika bra till Nyårsafton! Eller vilken dag som helst på året, då man vill festa på ett riktigt lyxigt hemgjort godis. Ty choklad och kardemumma är – som Najni brukar säga – a match made in heaven!

 

INGREDIENSER

4 msk smör

2 dl grädde

275 g mörk choklad (Najni tog en blandning av 70 % och 90 %)

1,5 tsk kakao

3-4 tsk mortlade kardemummakärnor

0,5 tsk flytande stevia (kan uteslutas, beroende på hur söt choklad man använder. Smaka er fram!)

 

Kakao eller krossade nötter till garnering

 

Gör så här:

1. Koka upp grädden och ta av kastrullen från plattan.

2. Lägg choklad och smör i kastrullen och rör runt tills det smält.

3. Blanda sedan ner kakao, stevia och kryddor. Ställ kastrullen i kylen någon timme, tills smeten stelnat såpass mycket att det går att forma kulor.

4. Rulla små kulor, som ni rullar i kakao eller nötter efterhand. Låt tryfflarna stelna i kylskåp någon timme innan servering.

 

bild (12)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s