Mejerifri Chokladmousse

bild (12)

bild (8)

Nu ni, foodies, ska ni få er nåt riktigt smaskigt till livs! Najni fortsätter, av en ren slump faktiskt, sitt experimenterande med olika mousserecept. I dag har turen kommit till den gamla klassikern chokladmousse. Men den här chokladmoussen är inte som andra chokladmoussar förstår ni… den är nämligen gjord helt utan mejeriprodukter. Inspiration till min mejerifria chokladmousse hittade jag här. Den hemliga och för Najni något oväntade ingrediensen är kokosgrädde. Och Holy Moly, så gott det blev! Faktum är att denna chokladmousse till och med blev godare än vanlig, gräddbaserad mousse. Najni använde raw kakao i sitt recept. Givetvis går det utmärkt även med vanlig kakao, men rawvarianten har en fylligare och mindre besk chokladsmak. Snoka runt i er närmsta hälsokostbutik eller på nätet vetja, om ni också blir sugna på att testa raw kakao. Valet av kokosgrädde spelar också en viss roll för bästa resultat. Najni använde Blue Dragons, som är lite extra fast i konsistensen och därmed perfekt för moussetillverkning. Var noga med att köpa kokosgrädde och inte kokosmjölk, annars blir det kanske en chokladsås istället😉 Viktigt är också att kokosgrädden är ordentligt kall när den vispas. Vad gäller smaksättning så finns det ju nästan ett oändligt antal smaker man kan hotta upp sin chokladmousse med. Denna gång tog jag lite romarom, vilket blev smaskelismaskens. Andra förslag på smaksättning är lakritspulver, mosade hallon, rivet apelsinskal, rivet citronskal, mint och så vidare och så vidare. Diggar man inte sötningsmedel så blir moussen läcker även helt utan sötning. Endast fantasin sätter gränser för hur man kan variera sin chokladmousse!

 

INGREDIENSER   3 portioner

250 g kylskåpskall kokosgrädde (gärna Blue Dragon, som har en fast och bra konsistens)

3-4 msk kakao (gärna raw kakao)

0,5 tsk vaniljextrakt

1 krm flytande stevia

1 tsk romarom

 

Topping:

Flagad mandel

 

Så här fixar man sin fluffiga chokladmousse:

1. Vispa den kalla kokosgrädden tillsammans med övriga ingredienser i några minuter.

2. Fördela chokladmoussen i tre glas och strössla över flagad mandel.

3. Njuuut!

 

Design E (1)

 

 

 

2 thoughts on “Mejerifri Chokladmousse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s