Ugnsbakad camembert med björnbär och rosmarin

bild

bild

Jodå, vi två ska nog komma alldeles utmärkt överens, var det första jag tänkte när jag för en stund sedan hade nöjet att plocka ut den här väldoftande lilla raringen ur ugnen. Dagens inlägg tillägnar jag särskilt alla foodies som liksom jag själv är barnsligt förtjusta i ost i alla möjliga och omöjliga varianter. Faktum är att Najnis och den läckra minicamembertens kärlekshistoria började redan i mataffären igår. Najni gick runt och skulle handla annat, när hennes blick plötsligt föll på denna guldpappersinslagna lilla skapelse i ostdisken. Och mycket riktigt – minicamemberten fick följa med hem, trots att Najni inte alls hade tänkt handla ost just den dagen. Najni beslöt sig för att ugnsbaka osten med pecannötter, för att sedan peta dit några färska rosmarinkvistar och några björnbär. Några droppar flytande honung blev kronan på verket. Och oh la laaa, vilken smakupplevelse det blev! Den frestande anrättningen blir fantastisk som dessert. Eller lyxig helgfrukost. Eller lunch. Eller till fredagsmyset framför TVn. Eller närhelst ni blir sugna på något riktigt gott. Ät och njut, som funnes det ingen morgondag!

INGREDIENSER     1 portion

1 minicamembert på 125 g

10 pecannötter

några björnbär

några rosmarinkvistar

några droppar honung

Och så här gör man:

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Ställ den hela camemberten på en bakpappersklädd plåt. Lägg pecannötterna ovanpå osten. Baka mitt i ugnen i ca 10 minuter, eller tills osten börjar svälla upp och nötterna fått färg. Passa noga så nötterna inte bränns. Lägg en bit aluminiumfolie över om det börjar få för mycket färg.

3. Lägg osten på en assiett och placera rosmarinkvistarna och björnbären runtom. Droppa över lite honung.

bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s