Jalapeñomuffins med bacon och ost

bild

Frukostrecept kan man aldrig få för många av, anser Najni. Dessa frestande små muffins är ett utmärkt sätt att starta dagen på, men det går förstås lika bra att hugga in på några såna här till lunch eller kvällsmat. Eller varför inte packa ner dem i picknickkorgen och avnjuta dem i närmsta park, i sällskap av några vänner och ett glas vin? Blir det några muffins över håller de sig flera dagar i kylen. I Najnis kylskåp står just nu ett helt fat med såna här små munsbitar… Jag vet vad jag ska äta till frukost imorgon! Och kanske även i övermorgon. Ty något säger mig att jag får behålla dem alldeles för mig själv. Peter är nämligen mer typen som diggar lättyoughurt och flingor till frukost. Lucky me, lixom😉 För övrigt anser Najni att man borde sätta tänderna i en jalapeño lite oftare. Eller ja – kanske inte nödvändigtvis en hel jalapeño i rått tillstånd, men man borde helt enkelt använda sig av denna gröna lilla mumsighet mer när man lagar mat. Den är inte lika stark som en röd chili, men smakar mer än paprika. Och gör sig utmärkt tillsammans med ost, som i dagens recept. Fin färg har den också. Japp, just det – i dag sjunger Najni jalapeñons lov!

bild

INGREDIENSER      12 läckra jalapeñomuffins

12 baconskivor (1,5 paket, gärna en lite tjockare sort. Jag tog Scans Jägarbacon)

6 ägg

2,5 dl riven, smakrik ost

4 msk cream cheese

3 jalapeños, finhackade och urkärnade (spara en jalapeño att skära ringar av, till dekoration)

0,25 tsk vitlökspulver

0,5 tsk lökpulver

salt och peppar

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Pensla en muffinsform med olja.

3. Stek baconskivorna på medelvärme tills de fått lite färg och blivit lite halvhårda. De ska fortfarande vara så mjuka att de går att forma utan att brytas. Lägg dem på en tallrik täckt med hushållspapper.

4.Vispa ihop ägg, cream cheese, salt och kryddor med en elvisp. Rör ner jalapeños och  0,75 dl av den rivna osten.

5. Placera en baconskiva i en ring i varje muffinshål, och häll i äggsmeten. Strö ost överst i varje muffinshål, och toppa med en jalapeñoring. Det gör inget om det rinner ut äggsmet bakom baconringen – det blir snyggt (och gott) ändå!

6. Ställ muffinsplåten i mitten av ugnen och baka i ca 20 minuter. Sänk värmen lite efter ett tag, om muffinsen får för mycket färg.

7. Ta ut plåten och låt muffinsen svalna lite innan du stjälper upp dem.

8. Frukosten är klar!🙂

bild

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s